Πόσο Αξίζει η Αγορά Μεταχειρισμένων Επίπλων?

Τα μεταχειρισμένα έπιπλα ίσως φαίνονται σαν η ιδανική λύση, ιδιαιτέρως όταν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Είτε είστε εν μέσω μιας μετακόμισης, ή αναδιοργάνωσης του σπιτιού σας, ή απλώς ψάχνετε ένα έπιπλο να καλύψει τις ανάγκες σας, τα μεταχειρισμένα έπιπλα ίσως μοιάζουν μία καλή εναλλακτική από την αγορά ενός καινούριου που εκ πρώτης όψεως θα σας στοιχίσει περισσότερο.

Αλλά είναι εν τέλει κάτι τέτοιο αλήθεια?

Για να σας βοηθήσουμε να πάρετε την σωστή απόφαση και να αποφύγετε μια επιλογή που θα σας στοιχίσει περισσότερο από όσο είχατε υπολογίσει, έχουμε συντάξει το παρακάτω οδηγό που ζυγίζει τα πλεονεκτήματα όσο και στα μειονεκτήματα της αγοράς μεταχειρισμένων επίπλων και απαντάει στο ερώτημα εάν όντως αξίζει η αγορά τους από την προτίμηση ενός καινούριου επίπλου.

Στρώματα και κρεβάτια

Αρκετές φορές τα μεταχειρισμένα έπιπλα μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για την υγεία σας. Για παράδειγμα, τα στρώματα δεν πρέπει ποτέ να αγοράζονται από δεύτερο χέρι.

Εκτός του ότι με τη πολυετή χρήση τα στρώματα χάνουν την αρχική τους στήριξη που εξασφαλίζει αναπαυτική στάση ύπνου και ορθοπεδική υποστήριξη του σώματος, μπορεί να είναι και φορείς μικροβίων αλλά και εντόμων όπως κοριοί, τερμίτες, κ.α.

Όσο ευκαιρία και αν σας φαίνεται το μεταχειρισμένο στρώμα, μην δελεαστείτε και προχωρήσετε στην αγορά του. Πάντα να προτιμάτε καινούρια, ορθοπεδικά στρώματα από αξιόπιστους πωλητές.


Ελλειπή κομμάτια & ελαττώματα

Πολλές φορές οι πρώην ιδιοκτήτες των επίπλων προβαίνουν στην πώληση παλιών επίπλων τους γιατί μπορεί να είναι ελαττωματικά, να τους λείπουν εξαρτήματα ή τμήματα ή επειδή έχουν κάποιου είδους πρόβλημα.

Εφόσον δεν είστε ειδικός στο τομέα των επίπλων είναι πολύ εύκολο να παραβλέψετε τυχόν ελάττωμα και να καταλήξετε με ένα άχρηστο έπιπλο.

Αποφύγετε έπιπλα με ταπετσαρία ή επένδυση από ύφασμα

Μια άλλη κατηγορία επίπλων που πρέπει να αποφύγετε να αγοράζετε μεταχειρισμένα, είναι τα έπιπλα με ταπετσαρία ή επένδυση από ύφασμα. Αυτά είναι συνήθως χρησιμοποιημένα σε τέτοιο βαθμό που εκτός του ότι μοιάζουν φθαρμένα και ξεφτισμένα, προκαλούν και πρακτικά προβλήματα.

Καναπέδες με “χαλασμένα” μαξιλάρια, πλάτες και καθίσματα, καρέκλες και σκισμένες υφασμάτινες επικαλύψεις, δεν είναι άνετα για να κάθεστε πάνω τους και μπορεί να προκαλέσουν και δυσφορία και ενόχληση.

Επίσης, αν θελήσετε ποτέ να τα επισκευάσετε, πολλές φορές τα χρήματα που θα σας ζητηθούν μπορεί να φτάνουν σχεδόν τα χρήματα που θα δίνατε για ένα καινούριο έπιπλο και θα γλιτώνατε τον κόπο και την ταλαιπωρία εξαρχής.

 

Υψηλή τιμή

Παρόλα αυτά ένα έπιπλο μπορεί να είναι φαινομενικά σε άριστη κατάσταση, ή αρκετά καλή και να μοιάζει με ευκαιρία - αλλά δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που οι πρώην ιδιοκτήτες του μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την τυχόν άγνοια του αγοραστή και να κυνηγήσουν να βγάλουν κέρδος πουλώντας τα σε υψηλότερες τιμές από αυτήν που τα είχαν αγοράσει!

Εάν δεν μπορούν να σας παρουσιάσουν την απόδειξη αγοράς του επίπλου, δεν μπορείτε να γνωρίζετε την αρχική τιμή αγοράς οπότε είναι δύσκολο να εξακριβώσετε αν όντως πρόκειται για ευκαιρία!



Καινούρια έπιπλα - Η Συμφέρουσα Επιλογή

Επιλέγοντας ένα καινούριο έπιπλο λύνετε όλα όλα αυτά τα προβλήματα και απολαμβάνετε πολλά επιπλέον πλεονεκτήματα. Μπορεί φαινομενικά η αγορά τους να φαίνεται ακριβότερη από ότι αν προτιμούσατε ένα μεταχειρισμένο έπιπλο, αλλά μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται η πιο συμφέρουσα λύση για πολλούς λόγους.

 

Εγγύηση & Ασφάλεια

Καταρχάς έχετε την εγγύηση του αντιπροσώπου και σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο ελάττωμα με το έπιπλο σας, τότε θα σας το αλλάξουν ή θα το επισκευάσουν άμεσα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα.

 

Επιλέξτε Χρώμα

Πολλών ειδών έπιπλα προσφέρουν και παραμετροποιήσεις όπως για παράδειγμα το χρώμα και οι διαστάσεις της επιλογής σας, κάτι που μπορεί να σας λύσει τα χέρια μιας και οι “έτοιμες” λύσεις της αγοράς δεν ταιριάζουν πάντα στην αισθητική, τον χώρο σας ή και τις λειτουργικές ανάγκες σας.

Στην ΑΛΚΑΝ, προσφέρουμε όλα μας τα μεταλλικά έπιπλα σε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων για να επιλέξετε αυτό ακριβώς το χρώμα που ταιριάζει με το εσωτερικό η το εξωτερικό του σπιτιού σας ή το γούστο σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το χρώμα που προτιμάτε από το χρωματολόγιό μας και εμείς θα αναλάβουμε να το κστασκευάσουμε στο χρώμα της αρεσκείας σας.

 

Ειδικές Διαστάσεις

Η παραμετροποίηση όμως δεν σταματά στα χρώματα, μιας και μπορείτε να παραγγείλετε τα περισσότερα έπιπλά μας σε ειδικές διαστάσεις και να τα φέρετε στα “μέτρα σας”!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα χαρούμε να δημιουργήσουμε την ιδανική λύση για τις ανάγκες του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου σας.