Μεταλλικά ή Ξύλινα Έπιπλα?

Τα μεταλλικά έπιπλα και ο μεταλλικός εξοπλισμός έχουν γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, τόσο σε σχεδιαστικό και διακοσμητικό επίπεδο, όσο σε πρακτικό και λειτουργικό.

Πριν μερικά χρόνια τα μεταλλικά έπιπλα χρησιμοποιούνταν μόνο για λόγους πρακτικότητας, και ο σχεδιασμός και το στυλ περνούσε σε δεύτερη μοίρα.

Σήμερα, η δημοτικότητά τους ξεπερνά κάθε προηγούμενο και στην αγορά θα βρείτε μια πληθώρα διαφορετικών τύπων μεταλλικών επίπλων με μοντέρνα και καλαίσθητα σχέδια που μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τα παραδοσιακά ξύλινα έπιπλα.


Γιατί είναι τα μεταλλικά έπιπλα καλύτερα?


Η αύξηση της δημοτικότητας των μεταλλικών επίπλων και εξοπλισμού ωφείλεται σε διάφορους παράγοντες:

1. Το στυλ και το design έχει αλλάξει.

Οι κατασκευαστές επίπλων, στην προσπάθεια τους να προωθήσουν τα μεταλλικά έπιπλα στο ευρύτερο κοινό, έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα στο καλύτερο σχεδιασμό που συνδυάζει την καλαισθησία με την λειτουργικότητα και εργονομία. Τα μεταλλικά σχέδια δεν σας περιορίζουν πια σχεδιαστικά μιας και μπορούν να ταιριάξουν με εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και να συνδυαστούν άψογα με υπάρχοντα ξύλινα έπιπλα αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

2. Αντοχή και αξιοπιστία.

Όταν μιλάμε για ανθεκτικότητα και στιβαρή κατασκευή, κανένα έπιπλο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα χαρακτηριστικά των μεταλλικών επίπλων. Έχουν κατασκευαστεί με απώτερο σκοπό να αντέχουν στο χρόνο και να προσφέρουν αξεπέραστη ανθεκτικότητα. Ενώ τα ξύλινα έπιπλα με το πέρασμα του χρόνου θα υποστούν φθορά και αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείτε να τα αντικαταστήσετε, με τα μεταλλικά έπιπλα αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Συνήθως τα μεταλλικά έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ατσάλι, λαμαρίνα η αλουμίνο ή με προσμίξεις και μετάλλων, και προσφέρουν τεράστια διάρκεια ζωής. Επίσης μην ξεχνάτε ότι το ξύλο είναι πολύ πιο ευάισθητο και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. Για παράδειγμα, αναλόγως την χρήση που του κάνετε και την φθορά που υπέστη, θα χρειάζεται λουστράρισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εν αντιθέσει, το φινίρισμα των μεταλλικών επίπλων γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει στη βαριά και έντονη καθημερινή χρήση.

3. Υγιεινή και καθαριότητα.

Είναι γνωστό ότι τα ξύλινα έπιπλα μπορεί να αποτελέσουν φορείς μικροβίων και εντόμων λόγω της πιο απορροφητικής του επιφάνειας, μιας και έντομα όπως κοριοί, κ.α. μπορούν να ¨φάνε¨το ξύλο και να ζήσουν σε τρύπες και σχισμές. Το μέταλλο λόγω της φύσης του αλλά και του φινιρίσματος του δεν αποτελεί φιλικό περιβάλλον προς τα έντομα τα οποία αποφεύγουν την επαφή.

4. Αυξημένη εργονομία.

Τα μεταλλικά έπιπλα προσφέρουν υψηλότερα επίπεδα εργονομίας και πρακτικότητας μιας και κατασκευάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε η συναρμολόγηση, αποσυναρμολόγηση και μετακίνηση τους να γίνεται παιχνιδάκι και πολλές φορές με την χρήση ελάχιστων, ή και χωρίς καθόλου εργαλείων.

Αυτό, τα καθιστά ιδανικά έπιπλα σε περίπτωση που χρειάζεται να τα μετακινείτε κατά την διάρκεια μιας ανακαίνισης, μετακόμισης ή απλά για λόγους καθαριότητας.

5. Μεγαλύτερη επιλογή χρωμάτων.

Το μέταλλο προσφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά από το ξύλο και είναι πολύ ευκολότερο στη βαφή. Το ξύλο χρειάζεται ειδική διαδικασία και φροντίδα για να βαφτεί και δεν μπορείτε να επιτύχετε όλα τα χρώματα της αρεσκείας σας, κάτι που με το μέταλλο είναι πολύ εύκολο να καταφέρετε. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε χρώματα με φινίρισμα που να θυμίζουν ξύλο και κανείς δεν θα μπορεί να καταλάβει τη διαφορά. Στην ΑΛΚΑΝ, προσφέρουμε όλα μας τα έπιπλα και εξοπλισμό σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξτε το χρώμα της προτίμησης σας από το χρωματολόγιό μας και εμείς θα αναλάβουμε τα υπόλοιπα!

6. Κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους.

Ένα βασικό μειονέκτημα των ξύλινων επίπλων είναι ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε εξωτερικούς χώρους όπως κήποι, βεράντες και ταράτσες. Σε περίπτωση βροχής θα πρέπει να τα μαζέψετε ή να τα καλύψετε για να τα προστατέψετε από το νερό, αλλά και σε κάθε περίπτωση θα επιταχύνετε την φθορά τους.

Τα περισσότερα μεταλλικά έπιπλα προσφέρουν αυξημένη αντοχή στις καιρικές συνθήκες μιας και είναι αδιάβροχα και ανοξείδωτα. Όλα τα έπιπλα της ΑΛΚΑΝ κατασκευάζονται από γαλβανιζέ λαμαρίνα υψηλής ποιότητας που δεν σκουριάζει και αντέχει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες καθιστώντας τα ιδανικά για την τοποθέτηση τους σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο.

7. Κόστος.

Αναμφισβήτητα ένα ξύλινο έπιπλο είναι πολύ ακριβότερο από το αντίστοιχο μεταλλικό. Λαμβάνοντας υπόψιν την συνεχή φροντίδα αλλά και επένδυση χρημάτων που χρειάζονται, η διαφορά κόστους γίνεται ακόμα εμφανέστερη καθιστώντας τα μεταλλικά έπιπλα την πλέον συμφέρουσα επιλογή.

 

Μεταλλικά έπιπλα και επαγγελματικός εξοπλισμός για κάθε ανάγκη.

Ανακαλύψτε την μεγάλη ποικιλία μεταλλικών επίπλων της Αλκάν και βρείτε το κατάλληλο έπιπλο για τις ανάγκες σας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, και με την εγγύηση μιας αμιγώς ελληνικής εταιρείας με ιστορία και παράδοση στον χώρο.